Kuinka tehdä rahaa affiliate-markkinoinnilla

Kumppanuusmarkkinointi on yksi suosituimmista tavoista ansaita rahaa netissä. Se on yksinkertainen prosessi: mainostat jonkun toisen tuotetta tai palvelua, ja kun joku ostaa linkkisi kautta, ansaitset provision. Tässä oppaassa opetamme sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää affiliate-markkinoinnista ja siitä, miten voit tienata sillä rahaa!

Mitä on affiliate-markkinointi ja miten se toimii?

Affiliate-markkinointi on eräänlainen tulosperusteinen markkinointi, jossa yritys palkitsee yhden tai useamman kumppanin jokaisesta kävijästä tai asiakkaasta, jonka kumppanin omat markkinointitoimet tuovat.

Alalla on neljä keskeistä toimijaa: kauppias (tunnetaan myös nimellä ”jälleenmyyjä” tai ”tuotemerkki”), verkosto (joka sisältää tarjouksia, joista kumppani voi valita ja joka myös hoitaa maksut), julkaisija (tunnetaan myös nimellä ”kumppani”) ja asiakas.

Markkinoiden monimutkaisuus on kasvanut, ja niihin kuuluu useita erilaisia digitaalisen markkinoinnin kanavia, kuten hakukonemarkkinointi, sosiaalinen media, sähköpostimarkkinointi ja mobiilisovellukset. Affiliate-markkinointi tiivistää nämä kanavat yhteen Performance Marketing -malliin.

Kumppanuusmarkkinoinnin hyödyt

Kuten kaikki kokeneet internet-markkinoijat tietävät, affiliate-markkinointi voi olla hyvä tapa ansaita rahaa verkossa. Sen avulla voit mainostaa tuotteita ja palveluita, joihin uskot, mutta se tarjoaa myös mahdollisuuden ansaita provisioita myynnistä.

Lisäksi affiliate-markkinointi voi olla hyvä tapa luoda suhteita muihin oman alasi yrityksiin. Mainostamalla heidän tuotteitaan ja palveluitaan voit vakiinnuttaa asemasi oman alasi asiantuntijana ja rakentaa luottamusta potentiaalisten asiakkaiden kanssa.

Miten päästä alkuun affiliate-markkinoinnissa

Jos haluat aloittaa affiliate-markkinoinnin, ensimmäinen askel on löytää hyvämaineinen affiliate-verkosto. Verkostoja on monia erilaisia, ja jokaisella on omat sääntönsä ja vaatimuksensa. Kun olet löytänyt verkoston, joka sopii sinulle, rekisteröidy ja luo tili. Aloita sitten tuotteiden mainostaminen! Voit mainostaa niin monta tai niin vähän tuotteita kuin haluat, eikä sinun tarvitse rajoittaa itseäsi vain yhteen tuotetyyppiin. Monet kumppanit luovat menestyksekkään uran edistämällä useiden eri yritysten erilaisia tuotteita.

Miten löytää tuotteita mainostettavaksi

On olemassa muutamia eri tapoja löytää mainostettavia tuotteita. Helpoin tapa on etsiä Googlesta hakusanalla ”affiliate programs”. Tämä tuo esiin luettelon yrityksistä, jotka tarjoavat kumppaniohjelmia. Toinen tapa on ottaa suoraan yhteyttä yrityksiin ja kysyä, onko niillä kumppaniohjelma. Lopuksi voit rekisteröityä kumppanuusverkostoon, jonka avulla saat käyttöösi laajan valikoiman tuotteita eri yrityksiltä.

Kun olet löytänyt tuotteita, joita voit mainostaa, seuraava vaihe on luoda affiliate-linkit. Nämä ovat erityisiä linkkejä, jotka sisältävät kumppanitunnuksesi, joka kertoo yritykselle, että mainostat heidän tuotettaan. Kun joku klikkaa yhtä linkkiäsi ja ostaa tuotteen,ansaitset provision. Affiliate-linkkien luominen on helppoa – useimmat yritykset tarjoavat koodin, jonka voit yksinkertaisesti kopioida ja liittää verkkosivustollesi.

Kuinka luoda verkkosivusto tai blogi yrityksellesi

Jos sinulla ei ole verkkosivustoa tai blogia, menetät loistavan tilaisuuden mainostaa tuotteitasi ja palveluitasi. Verkkosivuston luominen on helppoa – voit tehdä sen itse jollakin monista saatavilla olevista ilmaisista ohjelmista, tai voit palkata jonkun tekemään sen puolestasi. Kun verkkosivustosi on valmis ja toiminnassa, aloita sisällön lisääminen. Kirjoita artikkeleita, luo videoita tai aloita blogi. Mitä enemmän sisältöä sinulla on, sitä todennäköisemmin ihmiset löytävät sivustosi ja ostavat sinulta.

Kuinka kirjoittaa tehokkaita tuotearvosteluja

Tuotearvostelut ovat hyvä tapa mainostaa tuotteita ja ansaita palkkioita. Mutta miten kirjoitat tehokkaan arvostelun? Tärkeintä on olla rehellinen ja objektiivinen. Älä vain sano, että tuote on ”loistava”, vaan selitä, miksi se on loistava ja mitä etuja se tarjoaa. Muista sisällyttää sekä myönteiset että kielteiset seikat, jottapotentiaaliset asiakkaat saavat tasapainoisen kuvan tuotteesta. Älä myöskään unohda liittää affiliate-linkkiä artikkeliisi, jotta ihmiset voivat ostaa tuotteen suoraan sinulta.