Blogin hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi tarkoittaa erilaisia toimenpiteitä, joiden tarkoituksena on edistää blogin näkyvyyttä Googlessa kun lukijat etsivät blogisi aihepiiriin liittyvää sisältöä hakukoneesta.

Hakukoneoptimoinnissa on tärkeää kirjoittaa lukijoita kiinnostavaa sisältöä ja lisäksi on tärkeää sijoittaa hakusanat oikein sivun titleen, url-osoitteeseen ja meta-kuvaukseen.

Hakusanojen sijoittaminen

Hakukoneoptimoinnissa on tärkeää osata käyttää hakusanoja oikein. Ensiksi pitää valita hakusanat, joilla haluat blogisi näkyvän Googlessa.

Jos haluat, että blogisi näkyy Googlessa hakusanalla vauva blogi, niin hakusana kannattaa sijoittaa tiltleen (alla olevassa kuvassa sinisellä), url-osoitteeseen (alla olevassa kuvassa vihreällä) ja meta-kuvaukseen (alla olevassa kuvassa harmaalla).

Title

Title eli SEO title näkyy Googlen hakutuloksissa sinisenä otsikkona. Sama title näkyy myös selaimessa kun viet hiiren avoinna olevan välilehden päälle.

Hakusana kannattaa aina sisällyttää titleen. WordPressissa title on yleensä sama kuin kirjoittamasi artikkelin otsikko. Titlen ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla sama kuin artikkelin otsikko. WordPressin Yoast-SEO pluginilla pääset muokkaamaan titleä vapaasti!

Url-osoite

Hakusana kannattaa sijoittaa myös artikkelin url-osoitteeseen. Url-osoite tulee myös suoraan artikkelin nimestä, mutta artikkelin url-osoitetta voi muokata helposti myös itse.

Meta-kuvaus

Meta-kuvaus tarkoittaa sitä tekstiä, joka näkyy Googlen hakutuloksissa vihreän url-osoitteen alla. Jokaiselle artikelille kannattaa kirjoittaa yksilöllinen meta-kuvaus, joka kertoo lukijalle mistä artikkelissa on kyse.

Hyvä meta-kuvaus houkuttelee lukijaa klikkaamaan hakutulosta ja siten on mahdollista pienellä vaivalla edistää lukijoiden siirtymistä hakutuloksista blogiisi!

Sisällön pituus

Hakusanaa kannattaa lisäksi käyttää monipuolisesti blogipostauksen sisällössä. Lisäksi on tutkittu, että pidemmät sisällöt näkyvät hakutuloksissa keskimäärin paremmin kuin lyhyemmät sisällöt. Tämä johtuu siitä, että pidempi teksti sisältää enemmän potentiaalisia hakusanoja ja pidempää tekstiä luetaan kauemmin kuin lyhyttä.

Google nimittäin mittaa myös sivustolla vietettyä aikaa ja mitä pidempään ihmiset viihtyvät sivustolla, niin sitä laadukkaampi se on Googlen mielestä! Yoast-SEO plugin näyttää jokaisen artikkelin pituuden ja suosittelee kirjoittamaan vähintään 300 sanaa pitkiä sisältöjä.

Mistä saan lisää tietoa hakukoneoptimoinnista?

Hakukoneoptimoinnista löytyy paljon tietoa netistä. Listasin alle muutamia hyväksi havaitsemiani sivustoja ja lisäksi mielenkiintoisen Amy Porterfieldin podcastin aiheesta.

Jätä kommentti