Blogin aloittaminen on oikeasti tosi helppoa. Aloittavan bloggaajan pää menee kuitenkin helposti sekaisin kaikista erilaisista termeistä ja ideankin keksiminen blogia varten saattaa tuntua vaikealta.
Alussa ei kuitenkaan tarvitse olla kaikessa hyvä ja parhaiten oppii tekemällä!
3-kohdan step by step ohjeet blogin aloittaminseen
Kokosin tähän viiden kohdan step by step ohjeet, joiden avulla blogin aloittaminen sujuu helposti. Noudattamalla listaamiani ohjeita pääset alkuun bloggaamisessa. Usko tai älä, mutta juuri alkuun pääsy tuntuu monista kaikkein vaikeimmalta etapilta!
1. Idean ja nimen keksiminen blogia varten
Idean keksiminen blogia varten saattaa tuntua vaikealta. Blogilla voi olla jokin tietty idea, kuten raskaus, lemmikit, tai sisustus. Toisaalta bloggaamista ei ole mikään pakko rajoittaa johonkin tiettyyn aiheeseen. Voit aloittaa bloggaamaan kirjoittamalla ihan vaan tavallisesta arkielämästä ja mikään ei estä myöhemmin lisäämästä blogiin uusia osioita tiettyjä aihepiirejä varten.
Blogin nimeä kannattaa harkita tarkkaan, mutta nimeämisestä ei kuitenkaan kannata liikaa stressata. Jos tiedät alusta alkaen, että aiot kirjoittaa vain tietystä aiheesta, niin voit nimetä blogisi valitsemasi aihepiirin mukaan tyliin ”Kaisan Kissablogi”.
Toisaalta voit keksiä blogillesi myös brändinimen, jonka ei tarvitse tarkoittaa mitään.
2. Blogialustan valinta
Nykyään on olemassa paljon erilaisia blogialustoja, joista suosituimpia ovat ilmainen Blogger sekä WordPress. WordPressista on olemassa ilmaisversio osoitteessa wordpress.com.
Jos haluat tehdä blogisi WordPressilla, niin suosittelen kuitenkin ostamaan noin 50 € vuodessa maksavan webhotellin ja oman verkkotunnuksen. Kaikki tuntemani webhotellifirmat tarjoavat webhotelleihinsa helpon ”klikkaa ja asenna” WordPress asennuksen.
3. Ala kirjoittamaan!
Kun olet valinnut blogialustan ja asentanut blogin, niin on aika ruveta kirjoittamaan ja tuottamaan sisältöä blogiin. Muista, että hyväksi kirjoittajaksi tulee vain kirjoittamalla. Kannattaa myös lukea muiden blogeja ja katsoa vähän esimerkkiä suosituimpien blogien kirjoitustyyleistä.
Sillä ei ole väliä kirjoitatko lyhitä vai pitkiä tekstejä. Tärkeintä on, että sisältö on lukijoille mielenkiintoista.