Bloggaajan tietopankki

Erilainentavallinenelama kertoo kuinka bloggaamisesta tuli ensin rakas harrastus ja sitten työ ja siitä kuinka Kaisasta (eli minusta) tuli samalla (sivutoiminen) yrittäjä. Olen koonnut tälle sivustolleni paljon kaikkea kivaa ja hyödyllistä mitä olen matkani varrella oppinut. Tervetuloa lukemaan!

Meitä bloggaajia on moneen lähtöön

Blogeja ja bloggaajia on nykyään todella paljon. Jotkut bloggaavat, koska haluavat jakaa ajatuksiaan tai kertoa harrastuksestaan. Toisille bloggaaminen on taas ammatti, jolla tienataan elanto.

Blogin perustaminen ja ideoita blogiin

Blogin perustaminen on teknisesti todella helppoa ja erilaisista blogialustoista on suorastaan runsaudenpulaa. Hankalinta on yleensä keksiä hyviä ideoita blogia varten. Kaikki eivät halua kirjoittaa suoraan omasta elämästään päiväkirjatyyliin. Blogilla voi olla jokin tietty aihe kuten koiraharrastus tai sitten blogissa voidaan käsitellä erilaisa aiheita laajalta skaalalta. Sinä päätät!

Blogialustan valinta

Erilaisia ilmaisia ja maksullisia blogialustoja on tarjolla todella runsaasti. Suosituin ilmainen blogialusta on Googlen ylläpitämä Blogger. Jos haluat kuitenkin uskottavamman brändin, niin silloin kannattaa sijoittaa hieman rahaa oman verkkotunnukseen ja hostingiin.

Mistä lukijoita blogiin?

Haluat varmasti, että lukijat löytävät blogisi? Blogia tulee aktiivisesti markkinoida, sillä tuhannet muutkin blogit kilpailevat samoista lukijoista. Blogin markkinoinnissa pääsee parhaiten alkuun verkostoitumalla muiden saman aihepiirin bloggaajien kanssa.

Blogin hakukoneoptimointi

Blogia kirjoittaessa kannattaa samalla panostaa siihen, että kirjoitettu sisältö on hakukoneoptimoitua. Sisällön hakukoneoptimointi on aika helppoa kun sen kerran opettelee. Lue vaikka tämä hakukoneoptimointi opas.

Blogin avulla ansaitseminen

Olet varmasti kuullut puhuttavan bloggaajien tuloista? Blogin avulla on todellakin mahdollista ansaita rahaa.