Ilmaisen blogin perustaminen – Löydä paras ilmainen blogialusta

Oletko ajatellut perustaa blogin, mutta et halua ostaa hostingia tai rakentaa omaa WordPress sivustoa? Ei hätää. Nykyään on olemassa paljon hyviä ilmaisia blogialustoja joiden avulla ilmaisen blogin perustaminen käy tuossa tuokiossa!

Ilmainen blogi vai oma WordPress sivusto?

Olet jo ehkä päättänyt valita blogialustaksi ilmaisen vaihtoehdon. Kerron kuitenkin pari sanaa ammattimaisten bloggareiden suosimasta WordPressista. Toisin kuin ilmaiset blogialustat, niin oma WordPress sivusto maksaa rahaa ja vaatii ylläpitoa. Oma blogini eli erilainentavallinenelama.com on itse rakentamani WordPress blogi, jonka ylläpito maksaa noin 3,5 € kuukaudessa. Oma WordPress sivusto on parempi vaihtoehto silloin kun haluaa tehdä tavoitteellisen blogin ja kenties ansaita hieman rahaa omalla blogillaan.

Parhaat ilmaiset blogialustat vertailu

Ilmaisia blogialustoja tarjoavia tahoja on vaikka millä mitalla. Suosituimmat ilmaiset blogialustat ovat Googlen ylläpitämä Blogger ja Automatticin WordPress.com.

Näiden lisäksi on olemassa paljon ilmaisia kotimaisia blogialustoja, jotka ovat usein erikoistuneet joihinkin aihepiireihin. Esimerkiksi Rantapallo tarjoaa blogialustan matkustamisesta kiinnostuneille ja Uusi Suomi kerää politiikasta ja yhteiskunnallisista eiheista kirjoittavia bloggareita saman katon alle.

Muita ilmaisia blogialustoja:

  • Lily – Lifestyle / muoti
  • Vuodatus – Blogeja laidasta laitaan
  • Blogi.net – suosittu ilmainen blogipalvelu

Blogger vs WordPress.com

Blogger on siis Googlen ylläpitämä blogialusta. Jos perustat blogisi Bloggeriin, niin verkkotunnus on muodossa keksimäsinimi.blogspot.com. Toisin kuin useimissa muissa ilmaisissa blogeissa, niin Bloggerissa ei ole häiritseviä mainoksia, mutta voit halutessasi laittaa itse blogiisi AdSense-mainoksia ja ansaita rahaa niiden avulla.

Ilmainen WordPress.com on riisuttu versio huippusuositusta WordPressista. Ilmainen WordPress blogi sisältää mainoksia, joihin et voi itse vaikuttaa. Blogin verkkotunnus on muodossa keksimäsinimi.wordpress.com. Voit myöhemmin päivittää sivuston maksulliseen versioon jollion pääset eroon mainoksista ja saat käyttöösi lisää ominaisuuksia ja oman verkkotunnuksen.

Mikä on paras ilmainen blogialusta?

Jos haluat mahdollisimman yksinkertaisen ja helpon blogialustan ja blogikirjoituksesi koostuvat pääosin pelkästä tekstistä, niin valitse Blogger. Jos blogisi taas sisältää enemmän kuvia, niin WordPress.com on ulkoasun muokkauksen suhteen Bloggeria monipuolisempi.

Tiettyn aihepiiriin keskittyvillä blogialustoilla kuten Rantapallolla on se hyvä puoli, että matkustusblogeista kiinnostuneet lukijat löytävät blogisi sieltä helpommin.

Toivottavasti edellä mainitut vinkit auttavat sinua löytämään parhaan ilmaisen blogialustan tulevalle blogillesi!

Jätä kommentti