Miten keksiä blogille nimi?

Haluat aloittaa blogin, mutta et keksi nimeä blogille? Tuttu tunne. Jos googletat ”miten keksiä blogille nimi”, niin useassa sivustossa kerrotaan kuinka blogin nimeen kannattaa panostaa ja kuinka kaikki voi mennä pieleen, jos et keksi täydellistä nimeä blogille.

Moni niin sanottu ammattilainen suosittelee valitsemaan blogin nimeksi blogin sisältöä vastaavan nimen. Hevosista kirjoittava voisi siis hankkia heppablogi.fi domainin. Oikeasti blogin nimeämisen ja verkkotunnuksen valinnan ei tarvitse mennä noin. Tärkeintä on, että blogin nimi on muista erottuva! Ei siitä tietenkään ole haittaa, että blogin nimi kuvastaa blogin sisältöä, mutta millään tavalla välttämätöntä se ei ole.

3 vinkkiä blogin nimen valintaan

  1. Valitse helposti erottuva ja yksilöllinen nimi
  2. Valitse nimi, joka kestää aikaa
  3. Jos et muuta keksi, niin käytä omaa nimeäsi blogisi nimenä

Miksi yksilöllinen nimi / bränditermi on paras vaihtoehto blogin nimeksi

Yleensä kun aloitamme bloggaamisen, niin blogin sisältö osuu aluksi varsin kapealle aihepiirille. Voi olla, että myöhemmin tulee uusia ideoita ja blogiin tulee sisältöä erilaisista aiheista.

Blogin nimeäminen on yksi niistä asioista, joita sinun on harkittava tarkkaan kun aloitat blogin. Kysy itseltäsi onko kaavailemasi blogin nimi riittävän avaoin uusille ideoille? Heppablogi.fi ei ole välttämättä kovin luonteva nimi, jos haluat tulevaisuudessa kirjoittaa muustakin kuin hepoista 🙂

On vaikea tietää, mitä tulevaisuudessa tapahtuu ja mihin suuntaan blogi kehittyy. Mutta jos sinulla on epäilyksiä tai ajatuksia mahdollisista tulevista muutoksista, sinun kannattaa valita blogin nimi, joka ei ole sidottu mihinkään tiettyyn aiheeseen.

Oikean blogin nimen valitseminen riippuu blogin aiheesta, yleisöstä ja yritysblogeilla yrityksen tuotteista ja palveluista. Vaihtoehtojen punnitsemiseen kuluva aika maksaa, joten tee harkittu päätös, mutta älä jää jahkailemaan.

Jätä kommentti